8 leggyakoribb téma

Így készítsen finom ételeket, melyek alapanyaga a bab/zöldbab!

618
HOZZÁSZÓLÁS:

A bab/zöldbab kedvelt, és finomabbnál-finomabb ételek készítéséhez kiváló alapanyagunk! Például → bab-02

Zöldbableves:

Kevés olajon világos rántást készítünk, pirospaprikával meghintjük, és azonnal felengedjük hideg vízzel. Megsózzuk, és amikor felforr, beletesszük a feldarabolt zöldbabot, egy karikára vágott sárgarépát, egy petrezselyemgyökeret, egy-egy félbevágott zöldpaprikát és paradicsomot, valamint két szál zellerlevelet és a petrezselyem apróra vágott szárát.

Amikor a zöldféleség már majdnem puha, tehetünk bele egy kevés tésztát. Ha levettük a tűzről, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemlevelet. Kis cukorral, ízlés szerint almaecettel ízesíthetjük, és tejföllel tálalhatjuk.

Zöldbabfőzelék:

A zöldbabot egy-egy karikára vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel forró, sós vízben feltesszük főni. Beledobunk két szál zeller zöldet, majd fokhagymás rántással berántjuk. Kevés cukorral, ecettel, tejföllel, apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Tejföl helyett joghurtot is használhatunk.

Rakott zöldbab:

Az összevágott zöldbabot kevés vízben vagy gőzben puhára pároljuk, majd leszűrjük (a főzővizet leveshez felhasználhatjuk). Egy tűzálló tálat kivajazunk, vékonyan meghintünk zsemlemorzsával, beleteszünk egy réteg zöldbabot, megszórjuk apróra vágott sonkával (esetleg párizsival, párolt darált hússal, virslikarikákkal vagy keménytojás-szeletekkel) és reszelt sajttal.

Ezt mindaddig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Két dl tejfölben elkeverünk két nyers tojást, és a zöldbab tetejére öntjük. Néhány vaj- vagy margarindarabkát is tehetünk rá.

Forró sütőben 10-15 percig sütjük, és ha kivettük, bőségesen meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével és snidlinggel, vagy újhagyma zöld szárával.

Majonézes zöldbab: 

A zöldbabhüvelyeket egészben, sós vízben vagy gőzben puhára főzzük, tálra rakjuk, és majonézzel leöntjük. A tetejét sárgarépa-karikákkal díszitjük.

Zöldbabsaláta:

A sós vízben vagy gőzben puhára főtt zöldbabot kihűlés után üvegtálba tesszük, és a levét cukorral, sóval, ecettel ízesítjük, mint általában a salátáét. A babra öntjük, és joghurtot vagy tejfölt keverünk hozzá. ízlés szerint tehetünk még bele fokhagymát vagy vöröshagymát.

Zöldbabturmix:

A nyers zöldbabot összemixeljük tejjel, petrezselyem zöldjével, sárgarépával, egy kis cukorral, kávéskanálnyi citromlével és kevés sóval.

Szárazbabsaláta: 

A babot puhára főzzük, a levét ecettel, cukorral, sóval elkészítjük salátalének. Egy-két vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, és belekeverjük a babsalátába. Ha virslit vagy sonkát is teszünk bele, önálló egytálételként is kínálhatjuk. Barna kenyérrel, citromos teával kitűnő!

618
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

134
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]